Intelligent signalprioritering for busser og udrykningskøretøjer i Vejle - Birk, Jørgen; Møller, Pia Gulddahl (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2012)
Vejle Kommune og Vejdirektoratet har med assistance fra COWI gennemført et projekt for at sikre bedre fremkommelighed for by- og regionalbusser i Vejle. Projektet omfatter 34 signalanlæg på de strækninger, hvor der kører busser. Beredskabet, Falck og Politiet i Vejle har efterfølgende udtrykt ønske om prioritering ved udrykningskørsel for at skabe bedre fremkommelighed og ikke mindst større sikkerhed. Der er yderligere 17 signalanlæg i Vejle, hvor der kan etableres prioritering for udrykningskøretøjer. Udover signalprioritering for busser, undersøges de tekniske og økonomiske muligheder for at gennemføre et pilotprojekt for udrykningskøretøjer.