Hvad er effekten for luftkvaliteten af brug af biobrændstoffer i vejtransportsektoren? - Jensen, Steen Solvang; Gross, Allan; Ketzel, Matthias; Winther, Morten; Plejdrup, Marlene; Brandt, Jørgen; Christensen, Jesper (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2012)
Denne artikel beskriver effekterne for luftkvalitet af at introducere biobrændstoffer i vejtransportsektoren i Danmark. De tilknyttede eksterne omkostninger ved luftforureningens sundhedseffekter er også beregnet. Der er gennemregnet en række scenarier fra 2004 til 2030 under forskellige antagelser om iblandingsprocenter af biobrændstoffer og udviklingen i olieprisen, som påvirker udviklingen i transportefterspørgslen. Resultaterne er en del af et større forskningsprojekt omkring biobrændstoffer i vejtransportsektoren ”Renewable Energy in the Transport Sector using Biofuels as an Energy Carrier” (REBECa) finansieret af Det Strategiske Forskningsråd (rebeca.dmu.dk; Frederiksen et al., 2012).