Forældres betydning som rollemodeller, når det gælder trafik - Svärd, Pernille (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2012)
Artiklen præsenterer delresultater fra en undersøgelse som Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden iværksatte i sommeren 2011. Undersøgelsen handler bl.a. om forældres betydning som rollemodeller for de unge(13-24 år), når det gælder trafiksikkerhed. Undersøgelsen belyser bl.a. samspillet mellem forældre og unge. Temaerne er: Hvilke forskelle er der mellem unge og forældre i adfærd og holdninger? Hvordan smitter forældres adfærd af på de unge? Er forældre gode rollemodeller? Er der forskel på fars og mors rolle? Taler forældre og unge om trafiksikkerhed? Hvad taler de om og laver de aftaler? Potentialer for forebyggelse. Hvad og hvem kunne have indflydelse på de unge, når det handler om adfærd i trafikken?