Netværkseffekter i jernbanekøreplaner - Jensen, Lars Wittrup; Landex, Alex (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2013)
Netværkseffekter i jernbanekøreplaner opstår, når en ændring ét sted i netværket forårsager ændringer andre steder i netværket grundet linjestruktur og korrespondancer i køreplanen. En præcis definition af denne type netværkseffekter gives, og måder at måle effekten beskrives. Da køreplaner for jernbanenet- værk er meget komplekse, er det er svært at vurdere ændringer for hele nettet, og dermed mulige net- værkseffekter. Denne artikel gennemgår derfor også modeller og metoder, der kan bruges til at måle net- værkseffekter og en passende model foreslås.