Foranalyse af Aalborg Letbane/BRT - Trankjær, Christian (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2013)
Aalborg Kommune, Region Nordjylland og Nordjyllands Trafikselskab har i fællesskab gennemført en fora- nalyse af det, der skal resultere i en ny og moderne form for kollektiv trafik i Aalborg. Foranalysen omfatter to forskellige løsninger. Dels en letbane, som er en moderne sporvogn, og dels en højklasset buslinje kaldet Bus Rapid Transit (BRT). Formålet med foranalysen er at: Fastlægge korridorer hvor det er relevant at etablere et højklasset kollektivt trafiksystem. Udpege og skitsere en første etape for realisering af et højklasset kollektivt trafiksystem, som skal kunne fungere i god driftsmæssig sammenhæng med den øvrige kollektive trafik. Belyse de anlægs- og driftsøkonomiske samt samfundsøkonomiske aspekter ved realiseringen af denne første etape.