Hovedstadsområdets Trafikselskab: En alternativ organisering af den kollektive trafik øst for Storebælt - Jespersen, Per Homann (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2013)
Dette oplæg er et indspil til Trængselskommissionens arbejde med organiseringen af den kollektive transport i Hovedstadsområdet. Det er derfor i første omgang rettet til Arbejdsgruppe 7. Problembeskrivelsen vil jeg ikke gentage her. Redegørelsen om kollektiv trafik fra 2010, herunder BSL- rapporten og senest Trafikstyrelsens oplæg for Arbejdsgruppen peger på en række problemer som ikke bliver løst, herunder at hvert selskab er orienteret mod egne kunder at det tager alt for lang tid at få løst konflikter at der er ikke noget fælles udviklingsperspektiv at der er ikke nogen samlet strategi med udgangspunkt i kundernes (nuværende og fremtidige) behov