Letbaners indpasning i byen - Dragenberg, Rasmus (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2014)
At planlægge en letbane er hverken som at planlægge bussystemer eller S-toge. Det er omkostningstungt og samtidigt et stort indgreb i en bys struktur, sammenhænge og identitet. Det handler naturligvis om trafik, ledninger, kapacitet og flow, men også om byplanlægning, landskabsarkitektur og kulturarv. Med udgangspunkt i de erfaringer NIRAS har fået i forbindelse med arbejdet for Odense Letbane, redegør artiklen for de metoder og analyser, der er anvendt for at sikre den bedst mulige integration af letbanen til den eksisterende bys struktur. Det beskrives hvordan processen har været og hvilke metoder, der har været anvendt.