Håndbog for letbaner i vejkryds - Kaas, Anders H.; Bay, Helge (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2014)
Atkins har som rådgiver for Vejdirektoratet arbejdet med håndbogen for letbaner i vejkryds. Der er taget udgangspunkt i de nyeste udenlandske erfaringer med letbanesystemer med input fra udenlandske samarbejdspartnere. Det hidtidige danske arbejde med letbanesystemer i rapporter og analyser er blevet inddraget med kobling til Trafikstyrelsens igangværende arbejder med infrastrukturen for letbaner, i det omfang dette har haft relation til udformning og regulering af vejanlæg. Håndbogen for udformning og regulering af letbaner i vejkryds beskriver formål, baggrund og forudsæt- ninger for arbejdet med letbaner i vejanlæg, herunder sammenhænge til de øvrige myndighedsparter og til det øvrige vejregelarbejde. Beskrivelsen omfatter retningslinjer og standardløsninger med illustrationer og eksempler på følgende krydstyper: Vigepligtsregulerede kryds og overkørsler Signalregulerede kryds Rundkørsler Sti- og fodgængerkrydsninger. En vigtig del af analysearbejdet har været at studere artikler/rapporter, regelsæt og retningslinjer for letbanesystemer i udenlandske byer med letbanesystemer. Undervejs i arbejdsforløbet har der ligeledes været arrangeret en letbanestudietur til Frankrig for vejregelgruppen for at inspicere moderne letbanesystemer.