Klimavenlig transport – vejen derhen - Krawack, Susanne (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2014)
En grøn omstilling af transportsektoren kræver indførelse af nye og mindre klimabelastende tekno- logier. Elkøretøjer er både effektive og passer godt ind i den omstilling der sker i energisektoren, hvor særligt vindbaseret el kommer til at spille en væsentlig rolle. Biobrændsler har også et potenti- ale, men disse teknologier er mindre effektive og mængden af reelt 2. generation biomasse er be- grænset. Danmark har begrænset indflydelse på udviklingen af nye teknologier, men gennem en aktiv skattepolitik, kan man sikre, at de bedste teknologier på markedet kommer ind i den danske køretøjsflåde. For at sikre samspil mellem teknologiudviklingen, den nationale skattepolitik og trafikale virkemidler bør man i højere grad udstikke en langsigtet reduktionssti for transportsektorens CO2 udledning og arbejde med midlertidige og kraftige virkemidler, så denne følges.