Bilvalg under påvirkning af en skattereform og stigende brændstofpriser - Mabit, Stefan L. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2014)
Artiklen undersøger, hvordan bilpriser, brændstofpriser og udviklingen i bilkarakteristika påvirker individers bilvalg. For at sammenholde effekterne opstilles en diskret valgmodel, som beskriver danskernes bilvalg ved køb af en ny bil i årene 2005-2008. Modellen anvendes til at undersøge effekten af 2007-reformen, som ændrede registreringsafgiften, og sammenholde reformens effekter med tilsvarende effekter fra stigende brændstofpriser og den teknologiske udvikling i bilernes karakteristika. Resultaterne viser, at de ændringer i nybilssalget, som fandt sted fra 2007 til 2008, kan skyldes flere faktorer bl.a. reformen, stigende benzinpriser og den teknologiske udvikling. Desuden viser resultaterne, at den teknologiske udvikling har haft en langt større effekt end reformen på valget af biltype.