Jernbaneforbindelse på tværs af Vejle Fjord - Thesbjerg, Marie Kjellerup; Hansen, Lars; Larsen, Rasmus (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2015)
Med baggrund i Togfonden er Vejdirektoratet blevet sat i spidsen for at udarbejde en VVM-redegørelse for en ny jernbaneforbindelse på tværs af Vejle Fjord. Rambøll er teknisk rådgiver og ansvarlig for projektering af de bane-, bro- og tunnelprojekter, der skal vurderes i VVM-redegørelsen. Baneteknisk arbejdes med en højhastighedsbane med 250 km/t samt udfletningsanlæg ude af niveau. For broen arbejdes med meget store spænd ved gennemsejlingsfaget og udfordrende jordbundsforhold i Fjorden. For tunnelen arbejdes med to forskellige længdeprofiler alt efter om tunnelen skal kunne benyttes af godstog. Dette har stor betydning for tunnelens længde og placering af startkamre.