Kortlægning af luftkvalitet langs motor- og landeveje i Danmark - Jensen, Steen Solvang; Im, Ulas; Ketzel, Matthias; Løftstrøm, Per; Brandt, Jørgen; Fryd, Jakob; Michelsen, Lene Nøhr (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2015)
Denne artikel beskriver resultaterne af en kortlægning af luftkvaliteten langs motor- og landeveje i hele Danmark. Det er første gang, at der skabes et nationalt datasæt af modellerede luftkvalitetsdata langs hele statsvejnettet. Beregningerne er gennemført for årsmiddelkoncentrationer i 2012 af de sundheds-relaterede stoffer NO2, PM2,5 og PM10. Kortlægningen er gennemført med OML-Highway luftkvalitetsmodellen, og anvendte metoder og datagrundlag er beskrevet. Endvidere er beregningerne sammenholdt med tidligere gennemførte målinger og beregninger.