Hjelmrapport – Brug af cykelhjelm 2016 - Olsson, Bjørn (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2017)
Rådet for Sikker Trafik har siden 2004 talt cykelhjelme i Danmark. Efter flere år med stigende hjelmbrug stagnerede udviklingen i årene 2010-2015. I 2016 begyndte hjelmbrugen at stige markant igen. Således voksede hjelmbrugen i bytrafik (cyklende på almindelige bygader) signifikant fra 28 % i 2015 til 35 % i 2016, mens hjelmbrugen i skoletrafik (cyklende børn på vej til skole) steg signifikant fra 64 % til 68 %. Brugen af hjelm har aldrig været højere i Danmark. Tallene fra by- og skoletrafik dækker over store aldersmæssige forskelle, da de yngste børn har den højeste hjelmbrug, mens unge har den laveste hjelmbrug.