Strategi for delebiler i København - Kayser, Annette (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2017)
Delebiler har eksisteret i Danmark i 20 år, men udbredelsen er stadig begrænset i forhold til i en række andre lande. Med en stigende interesse for deleøkonomi og nye teknologiske muligheder er delebiler endnu mere aktuelt end tidligere. I en stor by som København, hvor folk bor tæt og hvor meget af den daglige transport foregår på cykel eller med kollektiv trafik, er delebiler en løsning, som både kan bidrage til at spare plads til parkering, mindre bilkørsel og til reduktioner af miljøpåvirkninger. Derfor har Københavns Kommune vedta- get en strategi for delebiler, hvor målet er at øge udbuddet af delebiler fra omkring 250 til 750 inden 2020. Det er et ambitiøst mål, som kræver indsatser både fra kommunens og andre aktørers side. Et af de første tiltag er et forsøg med integration af delebiler i et lokalt gaderum, som gennemføres i foråret 2017.