Færre korte bilture i København - Streuli, Maria Helledi (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2017)
I 2016 blev der for første gang siden de første optællinger i 1970’erne målt flere cykler end biler, der krydser sø- og havnesnittet. Og andelen af ture til arbejde og uddannelse i købehavn på cykel er 41 %. Men Københavns Kommune har endnu ikke nået de ambitiøse mål sat i Kommuneplan 2015, KBH 2025 Klimaplan og Københavns Cykelstrategi 2011-2025. Dette projekt fokuserer på københavnernes egne ture op til 5 km, da det i 2011 viste sig, at der dagligt var 185.800 korte bilture svarende til 32 % af alle bilture eller 18 % af det samlede antal ture.