Skoleankomstanalyser - Hansen, René Lund (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2017)
COWI præsenterer på Trafikdage en konceptualiseret tilgang til skoleankomstanalyser. Skolernes nærområde er typisk der, hvor der kan opnås den største, koncentrerede trafiksikkerhedsmæssige effekt. Derfor har COWI udviklet en tidssvarende metode til at gennemføre netop skoleankomstanalyserne. Metoden indebærer filmoptagelse af trafikafviklingen med en drone, analyse af videoen med avanceret analysesoftware og på baggrund af analysen at udpege problemstillinger og hertil knyttede anbefalinger til forbedringer. Med COWIs koncept kan der med få ressourcer gennemføres en analyse, som giver en ensartet metodisk tilgang på tværs af skoler og geografier. I dette paper beskrives konceptet, ligesom der gives eksempler på anvendelse i Fredensborg Kommune.