National Strategisk Analyse i politiet - Reiff, Lars Klit (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2017)
Siden 2015 har Rigspolitiet hvert år udarbejdet en national Strategisk Analyse, som behandler udviklingen inden for alle typer af kriminalitet, trafiksikkerhed og beredskab. Trafiksikkerhedsafsnittet består dels af en analyse af udviklingen i uheldsstatistikken og dels af en analyse af udviklingen i ”politisager” inden for spirituskørsel, hastighedsovertrædelser og distraktion. Uheldsdata dækker perioden 2009 til 2015 mens politidata går frem til 2016. På Trafikdagene vil uheldsdata fra 2016 være indarbejdet i præsentationen. Med baggrund i den strategiske analyse har politiet udarbejdet en national operativ strategi, som ligeledes bliver præsenteret på Trafikdagene.