Københavns Kommunes ITS- & Cykelindsatser - Vlerken, Jos van (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2018)
I dette resumé præsenteres fem af Københavns Kommunes ITS indsatser på cykelområdet. Københavns Kommune nyudvikler og driver teknologiske løsninger, som fremmer cykeldagsordenen. Ved at give cykelinfrastrukturen en ekstra digital dimension, øger vi fortsat cyklisternes fremkommelighed og trafiksikkerhed, samt forbedre kommunens daglige trafikledelse. De fem løsninger, som præsenteres i dette resumé, består af: I) en metode til at estimere cyklisters rejsetider, II) muligheden for, at indsamle realtidsdata for cyklisters rutevalg, III) variable tavler med trafikinformation til cyklister, IV) intelligent styring af gadebelysningen og til sidst V) signaloptimeringer og trafikledelse med cyklistfremkommelighed for øje. Samlet set udgør disse løsninger en billig og effektiv måde, hvorpå fremkommeligheden og trafiksikkerhed for cyklister styrkes.