Cykelparkering i nybyggeri: Best practice og Københavnske erfaringer - Gustafsson, Ola; Helledi, Maria; Sonne, Stine; Olesen, Sine Sola (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2018)
Som led i arbejdet med at gøre forholdene for cykelparkering i nybyggeri bedre har Gehl Architects bistået Københavns Kommune med følgende: Indsamlet en række eksempler på best practice cykelparkering ved nybyggeri. Evalueret cykelparkeringen ved 10 nyere byggerier i Københavns Kommune, med fokus på kontor og boligbyggeri, men også enkelte andre typer af nybyggerier er evalueret. Foretaget en vurdering af hvordan de nuværende normer for cykelparkering fungerer. Denne artikel opsummerer de vigtigste konklusioner fra denne undersøgelse af best practice og fra de Københavnske nybyggerier. Først præsenteres erfaringerne fra best practice for cykelparkering i nybyggeri. Efterfølgende præsenteres Gehl Architects anbefalinger for normer og processer for cykelparkering i nybyggeri. Som bilag er vedlagt fire eksempler på best practice for cykelparkering i nybyggeri fra rapporten udarbejdet af Gehl Architects, der i dag bruges som værktøj i Københavns Kommune til dialog med developere. Artiklen er et uddrag fra Prioriteringsplan for Cykelparkering 2018-2025.