Forsøg med førerløs bus i rutedrift på sygehuse i Region Sjælland - Bergendorff, Mads; Enemark, Anette; Jonasson, Tommy; Sørensen, Jakob Keinicke; Erlandsen, Helge (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2018)
Trafikselskabet Movia har sammen med Metroselskabet, Region Sjælland og Region Hovedstaden etableret et strategisk samarbejde for at teste, evaluere og formidle erfaringer fra de første forsøg med førerløse teknologi i kollektiv trafik i Danmark. Det første forsøg er Sygehusforsøget, som over tre faser i perioden 2018-2019 gradvist tester og udfordrer busteknologien, driften og kundeaccepten på Sjællands Universitetshospital Køge og Slagelse Sygehus. Denne artikel opsummerer de allerførste erfaringer med forberedelser, busteknologi, rutedrift og kundeerfaringer.