Trafik- og byplanlægningens betydning for transport til skole - Olsen, Troels Vorre; Sommer, Cecilie Harper; Jensen, Morten Lind (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2018)
Via Trafik har i perioden 2009-2017 gennemført skolevejsanalyser på over 200 forskellige skoler fordelt i hele landet. I alt er der indsamlet besvarelser fra mere end 31.000 elever om deres skolevej og transportvaner. Via Trafik har på baggrund af det indsamlede materiale fundet det interessant at undersøge, hvilken betydning forskellige trafik- og byplanlægningsmæssige løsninger har for elevernes transportmiddelvalg og tryghed. I denne artikel præsenteres resultaterne af undersøgelsen.