Anbefalede skoleruter - Duhn, Jens Kristian; Olsen, Troels Vorre (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2018)
Der er en generel udfordring i Danmark med, at flere børn bliver kørt til skole i bil, samtidig med at færre går og cykler. Derfor har mange vejforvaltninger et stort fokus på at forbedre trafiksikkerheden og trygheden ved skolerne. Der findes en række metoder til at imødekomme dette. Anbefalede skoleruter kan med fordel kan benyttes ved følgende situationer: Etablering af en ny skole Større ændringer af en eksisterende skole (f.eks. ændring af skoledistrikt) Ved ønske om at udpege projekter konsekvent for alle skoler i en forvaltning Ved ønske om at synliggøre muligheder for at cykle og gå for forældre og elever Resultatet af undersøgelsen er typisk et kort over anbefalede skoleruter til skolen samt en liste med udpegede projekter, hvor de eksisterende vej- og stiforhold ikke lever op til kriterierne for en anbefalet skolevej. Via Trafik Rådgivning A/S har foretaget udpegninger af anbefalede skoleruter for en lang række forvaltninger, hvilket ligger til grund for følgende beskrivelse af metode samt fordele og ulemper ved udpegning af anbefalede skoleruter.