Bylivsindex – fokus på de bløde trafikanter og kvalitativ data - Petersen, Charlotte Kjær (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2018)
Smart mobilitet i Plan og Miljø i Aarhus Kommune gennemførte i september 2017 projektet Bylivsindex, der sætter fokus på cyklister og fodgængeres anvendelse af og holdninger til byens rum og forbindelser. Formålet med Bylivsindex er at tage en temperaturmåling på de bløde trafikanter og med de indsamlede data og indsigter kunne bidrage til at kvalificere mobilitetsdebatten og følge op på de målsætninger, der i Aarhus er til den gode by i relation til mobilitet. Resultaterne af undersøgelsen foreligger nu og baserer sig på 1499 stop-op-interviews og 98 timers observation + tælling fordelt på 10 udvalgte lokaliteter.