Eye tracking og opmærksomhed i trafikken: Eksemplificeret med lastbilchauffører - Brøsted, Jesper Ejdorf; Koester, Thomas (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2018)
Afdelingen for Anvendt Psykologi har for nyligt afsluttet et projekt, hvis formål var at udvikle digitalt læringsmateriale, fx til brug i undervisningen af lastbilchauffører. Projektet havde særligt fokus på chaufførers visuelle opmærksomhed under kørsel og læringsmaterialet består pt af en række praksisnære filmklip med eye-tracking grafik og pædagogiske invitationer til refleksion over (egen) praksis som chauffør. Med den seneste teknologiske udvikling, der har gjort udstyret meget let, mobilt og ikke-invasivt for brugeren, er det oplagt at benytte eye-tracking i mange forskellige områder af arbejdet med Human