Jupiterprojektet: Parkeringsinformationssystem - Hansen, Asger (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Sammen med Liverpool, Gent Bilbao, Firenze og Patra fik Aalborg kommune i 1993 bevilget støtte til et målprojekt - JUPITER - fra EU’s Thermie-program. JUPITER projektet har som overordnet mål, at reducere energiforbruget til transport, ved at: kombinere miljøvenlig teknologi i den kollektive trafik med bedre tilgængelighed og komfort for brugerne. skabe bedre muligheder for skift mellem transportformer regulere den individuelle trafik Aalborg kommunes del af projektet er bygget op omkring CITYBUSlinien, der betjener Cityområdet, de store boligområder i Vestbyen, Ø-gadekvarteret og Universitetet. Projektet består af: test og indkøb af energi- og miljøvenlige bustyper forbedre omstigningsforholdene på Banegårdspladsen etablere busprioritering i signalregulerede kryds på CITYBUSlinien handicapvenlige busstoppesteder på dele af ruten reducere trafikarbejdet i Cityområdet ved etablering af P-infosystem Projektet startede i 1994 og skal være afsluttet i januar 1997. Foruden støtten fra EU’s Thermie program er der til dele af projektet opnået støtte fra Trafik- og Miljøpuljen, som blev administreret af Miljø- og Energiministeriet.