Udvikling af den kombinerede trafik med bane.: Status, barrierer og mulige strategier - Dagnæs, Lars (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1999)
Institut for Transportstudier har i 1998 gennemført to projekter om udvikling af den kombinerede trafik med jernbane. De to projekter er afrapporteret i selvstændige rapporter: Kombiterminal i Padborg Mulighederne for etablering af en omladeplads i Bredebro. Begge rapporter er udarbejdet med udgangspunkt i konkrete problemstillinger, nemlig vurdering af strategier i forbindelse med konkrete terminaler i det sydlige Jylland. Fokus i den ene rapport har været kombineret trafik baseret på veksellad/containere og i den anden rapport organisering af tunge transporter med jernbane. Der er dog i arbejdet med de to projekter taget en generel indgangsvinkel, nemlig potentialet for udvikling af jernbanetransport og konkrete strategier for realisering heraf. Dette paper præsenterer de generelle resultater fra de to projektet og belyser således ikke de konkrete terminaler, som dannede grundlag for gennemførelsen af projekterne.