Trafiksikkerhed og betydningen af fysiske elementer for personer med synshandicap: Artikel - Bredmose, Annette; Rhiger Hansen, Anders (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2020)
To undersøgelser fra VIVE, Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, peger på at omkring halvdelen af personer med synshandicap oplever vanskeligheder ved at færdes i deres lokale miljø. Derfor har vi undersøgt trafiksikkerheden og vigtigheden af en række fysiske elementer i det trafikale miljø for personer med synshandicap fx ledelinjer, opmærksomhedsfelter, følbarhed af gangbaner og lydfyr. Denne artikel præsenterer resultater fra en undersøgelse, der er udfoldet mere i rapporten ’Kortlægning af fysiske elementers væsentlighed i trafikken for personer med synshandicap’ (Bredmose & Hansen, 2020). Undersøgelsen baserede sig på en spørgeskemaundersøgelse blandt alle danske O&M instruktører (Orientering og Mobility), som underviser personer med synshandicap i at færdes i deres nærmiljø. På den måde har vi udnyttet O&M instruktørernes stærke faglige vidensgrundlag og store erfaring, med udfordringer for personer med synshandicaps færden i trafikken.