Ny cykel- og gangbro over Limfjorden - en bro for hele Aalborg: udvidet resumé - Høj, Brian; Nissen, Thomas; Tolstrup, Alex (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2020)
En ny bro over Limfjorden for cyklister og fodgængere har været diskuteret i flere år. Det er en diskussion og et ønske, der er aktualiseret af den markante byomdannelse, der foregår på begge sidder af Limfjorden og de østlige havnefronter. Men en bro over Limfjorden for gående og cyklister er et stort projekt og en stor beslutning. Kan det overhovedet lade sig gøre – og hvad koster det? Giver det mening og hvorfor? For at belyse dette, har Aalborg Kommune og Stigsborg P/S anmodet NIRAS og Gehl Architects om at afdække potentielle muligheder og effekter af en ny cykel- gangbro mellem Nørresundby og Aalborg.