Litteratur-studie af tidsværdier – Praksis i udvalgte andre lande: udvidet resumé - Kveiborg, Ole; Reimer-Brødsted, Meta; Jørgensen, Niels Jørgen (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2020)
Værdien af tid er en væsentlig parameter i de fleste samfundsøkonomiske beregninger af infrastrukturprojekter. De nuværende tidsværdier i Danmark er baseret på Dativ-studiet afrapporteret i 2007, men med data (Stated Preference, herefter SP) samlet ind nogle år tidligere. Siden da er tidsværdierne korrigeret løbende med den generelle økonomiske vækst, men selve datagrundlaget er over 10 år gammelt. Formålet med dette oplæg er at belyse hvilke metoder, der benyttes internationalt til opgørelse af rejsetidsværdier og se på fordele og ulemper ved at benytte RP-data til estimering af rejsetidsværdier.