Mikromobilitet i Gladsaxe Erhvervskvarter: Artikel - Jørgensen, Anette; Kallesen, Martin Kristian; Mathiesen, Lasse Raagaard (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2021)
I 2025 åbner Hovedstadens Letbane med to stationer ved Gladsaxe Erhvervskvarter. Mange af virksomhederne ligger dog uden for gængs gåafstand fra stationerne. Derfor har Gladsaxe Kommune gennemført en analyse af potentialer og barrierer for, at en mikromobilitetsservice kan få flere til at benytte letbanen. Analysen viser, at en mikromobilitetsservice kan øge antallet af passagerer ved de to stationer med op til 10 %. Potentialet vurderes bedst udfoldet med en delecykelordning. Det kræver, at de rette betingelser er til stede.