Forlængelse af Farumbanen til Nordbanen: Udvidet resumé - Kaas, Anders H.; Stemmann, Ute (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2021)
Hillerøds nye bydel Favrholm er under forandring og sammen med byudviklingen, nye arbejdspladser og det nye hospital planlægges også en ny togstation. Det skaber et potentiale for at forbinde jernbanen mellem Farum og Favrholm som vil koble områderne bedre sammen, samt styrke den kollektive trafik markant i området på både lokalt og regionalt niveau. Mulighederne for at have en god kollektiv trafik fra hele Nordsjælland ind mod København vil blive styrket markant og dermed brugernes oplevelse af en sammenhængende infrastruktur. Styrkelsen af den kollektive trafik i området vil være i tråd med Danmarks Klimamål og FN’s verdensmål. Dette indlæg sætter på et overordnet niveau en størrelsesorden på de potentielle effekter af en forlængelse af Farumbanen.