Pivotering i en aktivitetsbaseret trafikmodel: Udvidet resumé - Hansen, Christian Overgård; Vuk, Goran (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2021)
Pivotering er en systematisk metode til kalibrering af en trafikmodel, således at den beregnede trafik bedre svarer til observerede data f.eks. trafiktællinger. Det er en metode, som over de sidste 25 år er anvendt i de større trafikmodeller i Danmark, herunder Landstrafikmodellen og OTM. Københavns Kommune har taget initiativ til udvikling af en ny trafikmodel for hovedstadsområdet (Compass), som er aktivitetsbaseret. Det er ikke muligt at overføre metoden fra en traditionel aggregeret trafikmodel som f.eks. OTM, hvis man ønsker at bevare det detaljerede output fra en aktivitetsbaseret model. Indlægget beskriver metoden, som er anvendt i pivotering af Compass. Det er den første anvendelse af pivotering i forhold til en aktivitets-baseret trafikmodel.