Vestbyen i Aalborg – Fremtidens bydel med fokus på mobilitet, klima og byliv : Udvidet resumé - Ivarsen, Jan Ingemann; Obeling, Esben (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2021)
Vestbyen skal være fremtidens grønne bæredygtige bydel i Aalborg. Visionen imødekommer både udfordringer og udfolder samtidig bydelens mange potentialer. Omdrejningspunktet er bæredygtig mobilitet i ordets bredeste forstand. I Vestbyen skal den bæredygtige mobilitet udvikles og samtænkes med rekreativ klimatilpasning og attraktive byrum. Vestbyen forventes i de kommende år at blive et testlaboratorie for fremtidens mobilitetsløsninger og partnerskaber. Med nye løsninger skal bydelen invitere til en langt mere bæredygtig mobilitetsadfærd, for til gengæld at skabe plads til øget livskvalitet, bedre byrum og robuste klimaløsninger.