Dekarbonisering af byens logistik: Udvidet resumé - Gudmundsson, Henrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 2021)
CONCITO rapporten ’Dekarbonisering af byens logistik’ viser, at grøn citylogistik kan bidrage væsentligt til at mindske miljøbelastningen fra byernes vare- og lastbiltrafik og reducere CO2-udledningen. Der beskrives en række cases fra ind- og udland. Rapporten kigger nærmere på de vigtigste håndtag for at fremme den grønne omstilling af byens logistik og ser på hvilke rolle der forskellige aktører kan spille. Elektrificering af køretøjsparken, fremskyndet gennem etablering klimazoner i de større byer, vurderes at være det tiltag, der bedst kan fremme dekarboniseringen. Men det kræver klare politiske rammer og incitamenter fra statens side, og nye lokale partnerskaber mellem kommuner og erhverv at få omstillingen sat på skinner.