Sustainable Mobility in an Ecological Economics Perspective - some problems with relating sustainable development to transport. - Höjer, Mattias; Gudmundsson, Henrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1994)
I artiklen diskuteres hvordan begrebet bæredygtig udvikling kan gøres operationelt i forhold til transport. Udgangspunktet tages i forskningsretningen økologisk økonomi, som har opstillet en række principper og kriterier for bæredygtighed. Det vises at transportudviklingen pt er i konflikt med de fleste af disse principper. Der er dog behov for at opstille mere konkrete kriterier og indikatorer. EU-Kommssionen har lanceret begrebet "bæredygtig mobilitet" som policy målsætning. Begrebet kritiseres for at være upræcist, blandt andet fordi det ikke hviler på nærmere overvejelser om sådanne principper, kriterier og indikatorer. Begrebet synes også at tage mobilitet og transportvækst som givet.