Lastbiltransport og et bedre miljø - Holm, Ove (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1994)
Artiklen påpeger lastbilernes berettigelse nu og i fremtiden og fremlægger en række virkemidler til at forbedre og effektivisere lastbilteknikken og selve anvendelsen af lastbilerne. Det drejer sig bl.a. om 1) Forbedret motorteknologi og brændstofkvalitet 2) Lastbiler med større lasteevne og volumen 3) Bedre kørselsplanlægning 4) Mindre emballage og bedre håndtering af godset 5) Bedre køreteknik. Artiklen vender sig mod ensidigt at begrænse omfanget af lastbiltransport ved at overflytte lastbilgodset til bane og sø eller helt at fjerne godstrafik ved at dæmpe efterspørgslen. f.eks. ved øgede afgifter på lastbiler og øgede subsidier til banerne.