Relevante styringsværktøjer til transportbranchen: - Optimering af kapacitetsudnyttelse og ressourceforbrug - Jessen, Anders (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1995)
I notatet gives der en oversigt over styringsværktøjer, der anvendes i danske eksportvognmandsfirmaer. Værktøjerne er inddelt i tre grupper: økonomistyrings-, teknologi- og miljøstyringsværktøjer. Efter hver af de tre grupper gives en vurdering af værktøjerne. Der gengives konkrete erfaringer med værktøjerne og forventningerne til fremtidige værktøjers anvendelighed diskuteres. Især gøres meget ud af at beskrive kravene fra transportkøberne. Notatet indledes med et afsnit, der sætter transportsektoren ind i den generelle samfundsøkonomiske udvikling.