EMISSIONER FRA SKIBE I DANSKE FARVANDE - Wismann, Tom (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1995)
I projektet “Emissioner fra skibe i danske farvande” belyses miljøforholdene med hensyn til udledninger af røggasser fra skibes hovedmotorer. Der foretages beregninger af de samlede miljøudledninger fra den totale skibstrafik i danske farvande. Skibsfarten deles op i 3 hovedgrupper: Færger, Handelsskibe og Fiskefartøjer. Færgerne opdeles yderligere i 3 undergrupper alt efter hvilken rute de besejler: Internationale ruter, Primære og Sekundære indenlandske ruter. Rapporten omtaler også de forskellige typer maskinerier der findes ombord i skibe og hvilke miljøkomponenter der fokuseres på.