Forventninger til EU-regulering af bilers forurening fra år 2000: Fremtidige EU-normer for luftforurening fra personbiler - Iversen, Erik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1995)
De første EU-normer om luftforurening fra personbiler blev vedtaget i 1970. Normerne er siden skærpet i flere omgange. Den væsentligste skærpelse fandt sted i 1993, hvor der blev indført krav til benzindrevne personbiler, som forudsætter brug af katalysatorer. I 1994 blev vedtaget et nyt direktiv (94/12), som indebærer, at der fremover sker en yderligere begrænsning af bilernes forurening I direktivet fastsættes for det første nye strengere udstødningsnormer med virkning fra 1997. Men herudover indgår i direktivet en forpligtelse til at gennemføre yderligere foranstaltninger med virkning fra år 2000. Der er samtidig udstukket retningslinier for strategien for år 2000.