Har holdninger en betydning for transportmiddelvalget? - Storbybefolkningens valg mellem kollektiv transport og personbil - Magelund, Lykke (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1995)
HT (Hovedstadsområdets Trafikselskab) har med støtte fra Transportrådet igangsat et projekt som sætter focus på storbybefolkningens motiver for at vælge mellem personbil og kollektiv transport. Såvel trafikanter omstændigheder og vilkår for rejsen som trafikanters holdninger analyseres. I dette paper fra konferencen i 1995, præsenteres de teoretiske overvejelser som ligger til grund for forståelse og operationaliseringen af holdningsbegrebet. I 1996 præsenteres resultater fra de empiriske analyser.