Livsstil og transportmiddelvalg - Berge, Guro (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Paperet presenter resultater fra en analyse av data fra en generell livsstilsmodell som viser at forskjellige livsstilssegmenter har ulike profiler når det gjelder transportmiddelvalg, tilgang på bil og holdninger til bil og interesse for transport. Denne sammenhengen gjelder med noen unntak, også når det kontrolleres for kjønn, alder og by/land. Analysen viser for øvrig at mange av forskjellene mellom kjønn, aldersgrupper og bosted som vi kjenner fra andre studier, bare gjelder for visse livsstilssegmenter. Kjønn, alder og bosted er dermed ikke entydige forklaringsvariable når det gjelder forskjeller i holdninger til transport eller transportressurser og transportmiddelvalg.