Styr på transportkvaliteten - Østergaard, Søren Rahbek (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Gennem 2 projekter for henholdsvis Energiforskningsprogrammet og Assurandør-Societetet har DTI Emballage- & Transportinstituttet udviklet en transportkvalitets deklaration, der er under europæisk standardisering. Standarden ventes indført i hele Europa om 3-4 år. Projekterne indikerer et besparelses potientiale på ca. 1.000 mia.kr/år i EU og ca. 15 mia. kr/år i Danmark. Langt hovedparten af disse besparelser kommer fra reduktion af det volumet, som emballagen optager under transporten. Projekterne viser, at grunden til dette emballageforbrug er transportbranchens manglende kvalitetsløfter. Derfor skal en kvalitetsdeklaration gensidigt forpligte transportør og transportkøber.