Informationsteknologiens anvendelighed ved transporterhvervets informationssøgning - Mortensen, Torben (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
I notatet gives der en oversigt over transporterhvervets informationsbehov. Gennem en vurdering af udviklingen i informationsbehovet for transportører, analyseres transporterhvervets nuværende og fremtidige informationsbehov. Det vurderes, at informationsbehovet vil være stigende. Muligheder for sænkning af omkostningerne ved informationsanskaffelse gennem anvendelse af informationsteknologi vurderes. Det vurderes, at anvendelse af informationteknologi, vil kunne være medvirkende til en effektivisering af erhvervet og vil kunne give en bedre ressourceudnyttelse. Dette stiller dog væsntlige krav til informationsionssystemets opbygning. Barrierer for anvendelse af informationsteknologiske systemer. Anvendelsens af informationsteknologiske systemet er dog ikke problemfri. I dette afsnit gives der en gennemgang af de problemer, der kan hæmme udbredelsen af informationsteknologiske systemer.