Jernbanebyggeri - europæisk udvikling samt omkostningsstruktur - Olesen, Preben (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
EUs direktiver præger jernbanerne. Dette kan medvirke til at skabe et stort marked for jernbaneleverandører og -entreprenører. DSB kan drage fordel af dette. DSB bør selv fremme denne udvikling og billiggøre jernbanebyggeriet i Danmark ved at ændre færdselsloven. Jernbanebyggeriet kan deles i en anlægsdel og en baneteknikdel. Anlægs-delen, der skaber fundamentet for banen, varierer så meget i pris, at bane-teknikken set i dette lys nærmest er en konstant. Prisniveauer i forskellige europæiske jernbanebyggerier belyses.