Regional utveckling och höghastighedståg - Stamming, Mikael (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
‘Visst kan flera kommuner ha en gemensam vision” säger ledande politiker från Jönköping, Värnamo, Ljungby och Helsingborg. Politikerna är från både majoritet och opposition. Det som på tre år fått fyra kommuner att engagerat arbeta gemensamt är ett projekt som skall genomforas strax efter sekelskiftet, och som andas framtidstro och en vilja att satsa på ett miljövänligt, hållbart transportsystem. Sverige skall knytas till det nya europeiska nätet för höghastighetståg genom en ny järnväg - Europabanan.