Nye sporvogne i København. - Sulkjær, Poul (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
HT har i vision 2005 beskrevet sit langsigtede mål for udvikling af den kollektive trafik i Hovedstadsområdet. Som led i realiseringen heraf er opstillet en plan for et sammenhængende højklasset bussystem - det såkaldte S-busnet. Dette vil være fuldt realiseret i 1996. I forlængelse heraf arbejder HT for en opklassificering af vigtige regionale trafikforbindelser til letbanebetjening. I HTs strategi indgår både en bedre betjening af de kollektivt rejsende og mål om, at den kollektive trafik skal fremme byfornyelsen til gavn for boligmiljø og erhvervsliv. HT ser således trafikplanlægningen i et samfundsmæssigt helhedssyn og ikke kun ud fra driftsøkonomiske kriterier.