Støj fra provinslufthavne og flyvepladser - beregnet med punktbegregningsmetoden SPM version 1.2 - Nielsen, Hugo Lyse (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Ofte har miljømyndigheder, planlæggere, flyvepladsledelser, flyveklubber m.v. behov for at vudere støjbelastningen eller ændringer i denne et bestemt sted i forhold til en lufthavn eller flyveplads. Dette kan gøres med en række eksisterende beregningsprogrammer, som dog kræver både en del specialkendskab og en betydelig indlæringstid. Formålet med punktperegningsmetoden er at sætte en person uden særlig kendskab til flystøjberegninger i stand til at gennemføre en bestemmelse af støjbelastningen i et enkelt punkt med rimelig god nøjagtighed. Metoden kan anvendes ved: overvejelser om placering af støjfølsomt byggeri i et begrænset område nær flyveplads miljømyndigheders klagesagsbehandling punktvis kontrol af større støjberegninger tilsynsredskab i forbindelse med miljøgodkendelser