Miljøprioterede gennemfarter og emmisioner fra trafikken - Michelsen, Lene; Andersen, René T. (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
For 18 mindre byer, hvor der er anlagt miljøprioriterede gennemfarter, undersøges hvilke konsekvenser ændringer i trafikkens køremønster har for størrelsen af emissioner og breendstogorbrug. Køremønstre før og efter ombygningerne er registreret med målebil og behandlet i en emissionsmodel, der udregner emissioner og brændstofforbrug pr, kørt km. De undersøgte miljøprioriterede gennemfarter reducerer gennemsnitligt hastigheden med ca. 11%. CO, HC, partikler, CO, og brænd-stofforbruget stiger; de gennemsnitlige stigninger ligger i intervallet 5-9%. Model-beregningerne viser, at jo mere hastigheden reduceres, jo større bliver emissioner-ne og brændstofforbruget. Stigningen i emissioner og brændstogorbrug må dog sammenholdes med de markante fordele miljøprioriterede gennemfarter giver i form af lavere hastighed, øget trafiksikkerhed, mindre støj og bedre bymiljø.