Arbejde-Bolig-Cykel-Projektet: Projektpræsentation - Nyrup, Henrik (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
Aalborg Kommune gennemfører i samarbejde med Vejdirektoratet i fra 1995 til 1998 et demonstrationsprojekt, der skal øge cyklens andel af det samlede transportarbejde mellem arbejde og bolig i Aalborg. Projektet har opnået støtte fra Trafikpulje 95. I projektet koncentreres indsatsen om bilisternes ture mellem bolig og arbejde på strækningen mellem Svenstrup syd for Aalborg og Lufthavnen i Nørresundby. Det overordnede mål er at øge cykeltrafikkens andel af persontransportarbejdet frem til år 2005 og forbedre trafiksikkerheden for cyklisterne, hvilket bl.a. skal nås gennem : - øget fremkommelighed og større sikkerhed for cyklister ved etablering af sikre cykelforbindelser - differentierede tilbud til cyklister ved etablering af et alternativt cykelstinet samt bedre muligheder for kombination af cykel og kollektiv transport - forskellige tiltag som bl.a. introduktion af firmacykler samt udarbejdelse af lokale transporthandlingsplaner for virksomheder.