Ombygning af Dronning Margrethes Vej: - Evaluering - Frederiksen, Helle (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University, 1996)
I 1995 er der med støtte fra Miljøstyrelsen gennemført en radikal ombygning af Dronning Margrethes Vej i Århus - der har haft til formål at forbedre trafikmiljøet omkring vejen, med hensyn til sikkerhed, barriere, støj, luftforurening samt det visuelle miljø. Vejkontoret har i løbet af sommeren 1996 gennemført en evaluering af dette ombygnings-projekt. Evalueringen omfatter såvel en objektiv- som en subjektiv vurdering af de miljømæssige konsekvenser af ombygningen. I dette paper beskrives selve projektet for Dronning Margrethes Vej samt de væsentligste effekter.